POČETNA | O NAMA | PARTNERI | KONTAKT | NOVOSTI | SRPSKI ENGLISH
   
BRAVE ZA BLINDIRANA
VRATA
BRAVE ZA KAPIJE I USKE
PROFILE
BRAVE ZA TREZORE,
KASE, SEFOVE I KASETE
PROTIVPOŽARNE I
ANTIPANIK BRAVE
OPREMA ZA KONTROLU
PROLAZA
BRAVE ZA DRVENA VRATA
CILINDRI I KATANCI
KVAKE, ŠARKE I PRIBOR
ZATVARAČI VRATA
KASE I SEFOVI
UPRAVLJANJE
KLJUČEVIMA
PROIZVODNJA I
INŽENJERING
   
 
PROIZVODNJA I INŽENJERING

Dugogodišnje iskustvo u instaliranju, servisiranju i trgovini sigurnosnom opremom uz tim iskusnih stručnjaka opredelilo je ACON da deo svojih poslovnih aktivnosti usmeri u proizvodnju i inženjering namenskih uredjaja i opreme za mehaničko tehničku zaštitu objekata, imovine i lica.
Razvijena su i implementirana rešenja u oblasti:

  • odlaganja i čuvanja gotovog novca,
  • odlaganja i čuvanja vatrenog oružja,
  • zaštite skladišta, silosa i sličnih industriskih objekata,
  • obezbedjenja rezervoara i instalacija tečnog goriva.

Izvedeni su radovi i isporučena oprema na zatvorskim objektima, bankama, hotelima, rezidencijama i stambeno-poslovnim objektima.
Pored proizvodnje po zahtevu kupca u redovnoj proizvodnji se nalaze:

  • Čelična sigurnosna (blindirana) vrata.
  • Sef za brzo odlaganje gotovog novca tzv. podpultna blagajna.

Čelična sigurnosna vrata (blindirana  vrata) proizvode se po meri. Ram (štok) vrata radi se od profilisanog čeličnog lima debljine 2mm. Vratno krilo je od čeličnog kutijastog profila 50x30 mm sa čeličnim limom od 2,00 mm sa spoljne strane i furniranim medijapan pločama sa obe strane. Unutar vratnog krila su vertikalna  ukrućenja i toplotno-zvučna ispuna.
Svi vidni čelični delovi su plastificirani a drvene obloge bajcovane i lakirane poliuretanskim premazima. Na strani šarki su pasivni klinovi. Sigurnosne brave zabravljuju u tri strane. Širokougaona špijunka i dihtung trake su u standardnoj opremi.
Kupac bira vrstu i boju drvenih obloga, kvake, sigurnosne brave i dodatnu opremu kao što su limitatori otvaranja, stoperi, elektromagnetni prihvatnici i sl. Montaža obuhvata sve potrebne zidarske radove.

Sef za brzo odlaganje gotovog novca tzv. podpultna blagajna namenjena je mestima sa povećanim rizikom kao: benzinskim pumpama, menjačnicama, marketima i sl. Konstrukcija: težina sefa cca 120 kg, dimenzije spoljne visina x širina x dubina 680x400x350 mm. Gabariti sefa omogućavaju njegovo lagano smeštanje uz ili ispod pulta u skučenom prostoru.
Sef je po svojoj osnovnoj konstrukciji dvokomoran. Gornja manja komora, tzv. "klackalica" služi da se lako otvara i kroz nju brzo ubacuju svežnjevi novčanica u donju veću i sigurniju komoru. Umesto klackalice može se isporučiti sef i sa vratima na gornjoj komori koja se zaključavaju i u okviru koje postoji prorez. Glavna komora se svojom konstrukcijom može prilagoditi potrebama korisnika.
Zaključavanje donje komore je sa dve mehaničke brave (kasa brava i mehanička šifra). Ovakva kombinacija brava na glavnoj komori omogućava brzu izmenjivost šifri i tzv. suključarstvo. Umesto mehaničkih, sef se može isporučiti i sa elektronskim bravama.
Predvidjeno je fiksiranje u pod uz pomoć posebno konstruisane podkonstrukcije za brzu montažu.
ProLOGIC 2009. copyright © ACON d.o.o. 2009. | e-mail: office@acon.rs